Delorge hoopt op zege tegen Standard: "Dan weer tussen de mensen"

Delorge hoopt op zege tegen Standard: Dan weer tussen de mensen

Delorge hoopt op zege tegen Standard: "Dan weer tussen de mensen"

Print
Peter Delorge viel op 20 augustus uit tegen Lokeren, de kans is groot dat de Truiense aanvoerder vanavond eindelijk weer aan de aftrap staat. "Ik kan weer vol tegen de bal trappen, de spierscheur is genezen", zegt Delorge. "Het doet deugd dat ik er weer bij ben."

Tegen Kortrijk zat Delorge al in de kern, maar woensdag gunde Van der Elst hem nog geen speelminuten. "Maakt niet uit. De voorbereiding op de match maakte ik woensdag helemaal mee, ook de opwarming, … heerlijk was dat na al die tijd."

"Mijn conditie is goed", zegt Delorge. "Ik heb het voordeel gehad dat ik altijd bijna alles heb kunnen blijven doen, behalve doortrappen op doel. Ik heb veel boslopen gedaan, fysiek sta ik er. Al blijft een match spelen nog altijd net wat anders."

STVV won vorige week voor het eerst, Delorge hoopt de lijn door te trekken tegen de Rouches. "Vorig seizoen is de kentering er ook gekomen op Lierse. Nu is de zege op het Lisp hopelijk opnieuw het startsein van een mooie reeks. De winst heeft de groep duidelijk vertrouwen gegeven. Met een nieuwe zege staan we volledig terug tussen de mensen."

"Ik zit trouwens liever een heel seizoen op de bank en dat STVV zich redt, tegen dat ik speel en we degraderen. Ik ben een clubspeler, dat is geweten."

GuS

MEER VOETBALNIEUWS