Auto niet op slot? Boete!

Bijna 1.500 automobilisten kregen vorig jaar een geldboete omdat ze hun wagen niet slotvast achterlieten. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh opvroeg bij staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe.

kscherpenberg

Uit de cijfers blijkt overigens dat het aantal van deze boetes jaar na jaar toeneemt. "In 2005 ging het om iets meer dan 400 boetes, in 2010 gingen al bijna 1.500 automobilisten op de bon omdat ze hun wagen niet afsloten", aldus Van den Bergh.

Het Kamerlid pleit ervoor om het wetsartikel uit de wegcode te halen. "We moeten mensen er uiteraard toe aanzetten dat ze hun auto slotvast achterlaten. Maar daar ook boetes aan koppelen, vind ik een brug te ver. Dit gaat eerder om vergeetachtigheid dan om slechte wil."

De politie vindt echter dat op die manier een fout signaal wordt gegeven. "Mensen moeten beseffen dat ze hun wagen moeten afsluiten. Anders kunnen we het aantal auto-inbraken niet naar beneden halen", beklemtoont de Gentse politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez in een Corelio-krant.

Beeld: PhotoNews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER