Nieuwe (Trage) weg van Reet naar Terhagen

Print
Boom - Een net aangelegde trage weg loopt door kleiwinningsgebied en verbindt Reet opnieuw met Terhagen. Het project is een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de gemeenten Boom en Rumst en de NV Wienerberger.
Burgemeester Eddy Huyghe zegt zeer verheugd te zijn dat Wienerberger is ingegaan op het voorstel om doorheen hun gebied een trage weg voor voetgangers en fietsers aan te leggen. Gedeputeerde Rik Röttger zegt dat de aanleg van deze weg kadert in het Strategisch Project Rupelstreek. "De ?trage weg' gaat dwars door het unieke klei-ontginningslandschap van Rumst en Boom. De nieuwe weg start aan de poort van de terreinen van de nv Wienerberger aan de 's Herenbaan. De weg bestaat uit bosgrind en is geschikt voor fietsers en voetgangers. Uniek is dat via deze weg de gebruikers kunnen kennis maken met het actief kleiwinnen en baggeren door Wienerberger", weet Rik Röttger. Hij voegt er aan toe dat er in de toekomst nog dergelijke wegen zullen geopend worden. Onder meer is er de vraag naar een ruiterpad.

De weg is voorlopig nog niet te gebruiken. Onder meer een draadafsluiting tussen de trage weg en het ontginningsfront en de werven van nv Wienerberger moet nog geplaatst. De totale investering voor de aanleg bedraagt ruim 70.000 euro. Niet alleen voor de aanleg, maar ook voor het later beheer van de weg zijn overeenkomsten opgesteld. Officieus gaat de weg begin december open. Een feestelijke en officiële opening door de gemeente Rumst is er op zondag 15 januari 2012.

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio