Marino Keulen wordt schepen

Voormalig Vlaams minister Marino Keulen heeft donderdag de eed afgelegd als nieuwe schepen van Cultuur en Toerisme in Lanaken. Hiermee springt hij voor enkele maanden in voor de vervanging van een collega die ontslag heeft genomen. Op 1 januari wordt Keulen opnieuw burgemeester, een ambt dat hij ook na de volgende gemeenteraadsverkiezingen ambieert.

ikerremans

De Lanakense schepen Mark Curvers heeft ontslag genomen omwille van drukke beroepsactiviteiten die niet langer te combineren zijn met zijn privéleven en het politieke mandaat. Vandaar dat Vlaams parlementslid Marino Keulen werd gevraagd om de vacante post tijdelijk in te vullen. Donderdag legde de voormalige minister de eed af als nieuwe schepen voor Cultuur, Toerisme, Erfgoed, Bibliotheek, Pietersheim en ook voor de promotie van de gemeente.

"Deze materies zijn mij niet onbekend, en ik zal er met veel enthousiasme werk van maken", zegt Keulen. "Ik vul heel onverwacht deze vacature op tot ik op 1 januari 2012 volgens de afspraak opnieuw burgemeester zal worden. Het is mijn ambitie om dit ook te blijven tot na de volgende gemeenteraadsverkiezingen, uiteraard indien de kiezer de kaarten op die manier schudt. Hoewel het nog officieel moet bekrachtigd worden door de structuren van Open Vld, zal ik in principe dan ook de lijst trekken in oktober 2012. Ondertussen blijf ik met evenveel toewijding mijn werk als Vlaams Parlementslid uitvoeren."

Foto Photo News

MEER OVER Lanaken