Wellens sluit seizoensvoorbereiding in VS af met nieuwe zege

Wellens sluit seizoensvoorbereiding in VS af met nieuwe zege

Wellens sluit seizoensvoorbereiding in VS af met nieuwe zege

Print
Bart Wellens heeft zondag in het Amerikaanse Sun Prairie zijn tweede veldrit van het seizoen gewonnen. De renner van Telenet-Fidea eindigde in de gietende regen op een loodzwaar parcours voor de Amerikaanse thuisrijders Jonathan Page en Ryan Trebon.

"Bij de start raakte ik ingesloten, maar daarna kon ik snel opschuiven om op vier ronden van het einde in de aanval te gaan. Ik kon het verschil maken op de trappen waar ik vlot naar boven kon. De zware modder zorgde er wel voor dat we vaak twee keer per ronde de materiaalpost in moesten. Mijn pa had zijn handen vol", aldus de ex-wereldkampioen.

Vorige week was Wellens ook al de sterkste in de veldrit van Issaquah (Seattle). In de Crossvegas, een avondcross in de Amerikaanse gokstad Las Vegas, moest hij vrede nemen met de zevende plaats. In twee andere veldritten finishte hij telkens op de tweede plaats.

Deze week keert de delegatie van Telenet-Fidea terug naar België. "Twee zeges, twee keer tweede, ik boerde hier niet slecht. Maar nu is het tijd om terug naar huis te gaan", blikte Wellens tevreden terug op zijn trip naar de Verenigde Staten.

Archiefbeeld: Photonews

Meer sportnieuws