Jongeren vieren laatste ‘donderdagavond van de musea’ in het MAS

Deze week vindt de laatste ‘Donderdagavond van de musea’ plaats. Het wordt een feesteditie in het MAS in de vorm van een modern gemaskerd bal.

Dewart Geraldine

MAS[ked] vindt plaats in de MAS-boulevard, waar zeven jonge Antwerpse dj’s hun ding doen en tussendoor kleine performances worden gehouden. Met de expo ‘Think Out of The Box’ tonen de Antwerpse musea de resultaten van de jaar lang ‘donderdagavonden’. En Piazza dell’Arte projecteert voor de laatste keer de videofilms van hun communicatiecampagne Face On, dit keer tegen de gevel van het MAS. Het feest moet een moderne versie worden van een Venitiaans gemaskers bal. Wie geen masker meebrengt, kan er ook gewoon ter plekke een (laten) ontwerpen.

Meer dan duizend jongeren hebben hun komst al aangekondigd via Facebook. “De donderdagavonden waren dan ook een enorm succes”, vertelt Leila Kandill van het organiserend Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad. “Meer dan een half jaar lang konden de jongeren elke laatste donderdag van de maand tussen 20 en 24u gratis terecht in verschillende Antwerpse musea, waaronder het Fotomuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, maar ook het Felixpakhuis en het Vleehuis.”

“De donderdagavonden zijn een typevoorbeeld van hoe we met Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad jongeren mee eigenaar willen laten worden van de stad. Ook van zaken waar zij minder mee geassocieerd worden, zoals de musea”, aldus Kanil.

Info: Donderdag 27 oktober van 19 tot 24u GDew

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio