Sla eens met een kussen op Hannelore Knuts

Sla eens met een kussen op Hannelore Knuts

Sla eens met een kussen op Hannelore Knuts

Print
Antwerpen - Wie graag eens met een hoofkussen op een topmodel wil slaan, kan deze week een virtueel kussengevecht aangaan met Hannelore Knuts in het Centraal Station. Een ludieke actie van Designers Against Aids en kledingketen JBC, om het bewustzijn over aids te vergroten.
JBC lanceerde gisteren zijn lingerie- en homewearcollectie in samenwerking met Designers Aigainst Aids (DAA). Bedoeling van de collectie is om het bewustzijn over aids te vergroten en geld in te zamelen. Van elk verkocht kledingstuk gaat 25 procent naar het educatief centrum van DAA in Deurne.

Om de campagne aan het grote publiek bekend te maken staat de ganse week een installatie opgesteld in het centraal station. Bezoekers gaan op de gele stip staan en zien zichzelf op groot scherm oog in oog staan met topmodel Hannelore Knuts, voor de gelegenheid gehuld in lingerie en met een kussen in haar handen. Hannelore start het gevecht en de bezoeker kan gewoon terugslaan, eventueel met een zelf meegebracht kussen, maar met een paraplu of handtas kan het even goed. Het filmpje is de volgende dag te downloaden op de website van JBC.

“Ik wilde al langer meewerken met Designers Against Aids, dus ik ben blij met deze kans”, vertelt Hannelore. “Het is nodig om jongeren bewust te blijven maken over de risico’s want dat gebeurt tegenwoordig te weinig. Veel mensen denken dat, omdat er medicijnen voorhanden zijn, het probleem van de baan is. Maar in België is het aantal besmettingen de laatste jaren gestegen. Elke dag zijn er drie nieuwe besmettingen”, vertellen Hannelore en vriendin Ninette Murk, de stichtster van Designers Against Aids.

Het Belgische Designers Against AIDS zet zich al tien jaar in voor de strijd tegen Aids door jongeren te sensibiliseren. DAA vergaarde internationale bekendheid dankzij de samenwerking met ontwerpers als Dirk Bikkembergs, Bernhard Willhelm, Bas Kosters, Agatha Ruiz de la Prada, Christophe Coppens en Calvin Klein, maar ook met bedrijven zoals H&M en verschillende wereldsterren zoals Rihanna en Dita Von Teese. En nu dus met miss Hannelore Knuts en JBC.

Je kan nog tot zaterdag terecht in het Centraal Station voor een filmpje van je eigen kussengevecht met Hannelore Knuts.

GDew
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio