Ergün Top: "Problemen met drugsdealers nog altijd dezelfde"

"De problemen in de Brederodestraat zijn nog lang niet van de baan. Eergisteren was ik er nog getuige van hoe een drugsdealer hardhandig werd aangepakt door lokale handelaars." Die opmerkelijke uitspraak werd ontlokt aan CD&V-politicus Ergün Top in de marge van de gemeenteraad.

jrosquin

Ergün Top kwam enkele weken geleden in het nieuws nadat hij het zelf aan de stok had gekregen met een caféuitbater uit de Brederodestraat, die door Top van drugsdealpraktijken werd verdacht. De problemen met drugsdealers kwamen toen weer even op de agenda te staan, maar volgens het gemeenteraadslid van Turkse origine is er sindsdien niet veel veranderd.

"De problemen zijn nog altijd dezelfde", verklaarde Top maandagavond aan onze reporter Lex Moolenaar. "Eergisteren was ik er nog getuige van hoe een compleet gedrogeerde drugdealer om half 2 's nachts een pak slaag kreeg van enkele handelaars. Ze zijn het echt kotsbeu." Top zelf lijkt de moed wat te verliezen. "De politie patrouilleert wel overdag, maar de problemen situeren zich vooral 's nachts.", zegt hij. "De politie is er bij het vorige incident niet meer aan te pas gekomen en ik heb ze ook niet gebeld."

Als oplossing voor de problemen stelt Top een sluitingsuur voor. "Laat cafés in de Brederodestraat om 1 uur dicht gaan, dan hebben de buurtbewoners een normale nachtrust", zegt Top die naar eigen zeggen achter de schermen aan een politie oplossing voor het probleem probeert te werken.

Beluister het interview:

Lees ook: Herbeleef de Antwerpse gemeenteraad

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Ergün Top