Teken je eigen klimaatakkoord

De nieuwe campagne van 11.11.11 is vorige week van start gegaan. Met de campagne wil de organisatie de aandacht vestigen op de gevolgen van de klimaatverandering voor ontwikkelingslanden. Wie wil, kan nu ook zijn eigen klimaatakkoord ondertekenen.

ikerremans

11.11.11 pleit voor een reductie van de uitstoot van broeikasgas met 40 pct, en niet met de 20 of 30 pct die momenteel op tafel liggen. Als de temperatuur op aarde met 2 graden stijgt, wat het geval is als de uitstoot met slechts 30 pct naar beneden gaat, zullen 400 miljoen extra mensen dagelijks honger lijden, worden 3 miljard mensen bedreigd door watertekort en zal in Afrika 75 pct van de oogsten mislukken.

Wie wil, kan op verschillende manieren deelnemen aan de actie van 11.11.11. Eén van de opties is een eigen klimaatakkoord ondertekenen. Zo kan je bijvoorbeeld de belofte maken om een keer per week geen vlees te eten, om op 3 december mee in de klimaatmanifestatie in Brussel te stappen, om voortaan enkel kraantjeswater te drinken, enzovoort.

Al wie ondertekent, vraagt ook meteen dat Belgie en Europa zich verbinden om hun CO2-uitstoot met 40% te verminderen tegen 2020 en dat Belgie toezegt om vanaf 2013 jaarlijks minstens 1 miljard euro ter beschikking te stellen aan het VN-klimaatfonds, los van het budget voor ontwikkelingssamenwerking.

Al bijna 5.000 mensen hebben ondertussen hun eigen klimaatakkoord ondertekend. 11.11.11 geeft alle akkoorden mee met de ministers die naar de Internationale klimaattop in Durban trekken in december 2011.

Teken je eigen klimaatakkoord op www.klimaatakkoord.be!

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio