Vader van overleden 17-jarige inbreker zwaar aangeslagen

Driss E.H. reageerde onthutst toen hij het nieuws vernam dat zijn 17-jarige zoon was omgekomen bij een steekpartij in Borgerhout. Even werd er gevreesd voor een escalatie van geweld in Oud Borgerhout, maar het bleef rustig.

jrosquin

Wat er precies met zijn zoon is gebeurd, wist Driss E.H. gisteravond nog niet. Het enige wat vaststaat, is dat de jongen dood is. “Ik ben er kapot van”, reageerde Driss. “Ik weet niet wat daar is gebeurd of waarom mijn zoon daar was. Ik weet alleen dat ik mijn zoon kwijt ben. Hij was een jongen met een goed hart. Hij had altijd een lach op zijn gezicht.”

Volgens mensen die I.E.H. kenden, was hij een goedlachse en vrolijke jongen. Op crimineel vlak was hij wel niet aan zijn proefstuk toe. Hij zou bij de politie al gekend zijn voor verscheidene soortgelijke feiten.

Rustig in oud Borgerhout

Na de dood van de 17-jarige overvaller gistermiddag, bleef het rustig in oud Borgerhout. Mede dankzij enkele oudere allochtonen.

Incidenten, van welke aard dan ook, kunnen in oud Borgerhout leiden tot relletjes en vandalisme. Daarvan zijn voorbeelden geweest in het verleden. Maar dit keer bleef het gelukkig rustig. “Er zijn altijd jongeren die een aanleiding zoeken om amok te maken. Zelfs als het om een drama gaat zoals zondagmiddag. Maar het aantal mensen binnen de allochtone gemeenschap dat jongeren probeert te sussen of hun gedrag corrigeert wordt steeds groter”, zegt Karim Bachar.

Bachar is gemeenteraadslid voor de sp.a in Antwerpen, maar vooral bekend van het zaalvoetbal. Hij was ook onverwachts getuige van de pogingen om het slachtoffer nog te reanimeren.

DVD, PVDP

Foto: BFM

Lees ook: 84-jarige in shock na fatale messteek

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio