"Als Lierse gewonnen had, zag het er nu erg slecht uit voor ons"

STVV wist zaterdagavond voor het eerst dit seizoen te winnen in de competitie. Op het veld van Lierse werd het 0-2. Coach Franky van der Elst was na het laatste fluitsignaal best tevreden.

kscherpenberg

"Heel STVV heeft hiernaar gesnakt, we wilden dit al heel lang", zei van der Elst. "Het had ook al eerder kunnen gebeuren, maar het heeft niet altijd meegezeten", verwijst de voormalige Rode Duivel naar volgens de Limburgers 'scheidsrechterlijke dwalingen'.

Volgens Van der Elst bleven de spelersfouten op het Lisp beperkt. Hij vond het erg belangrijk dat zijn team vroeg op voorsprong kwam. Van zodra Lierse met een man minder verder moest, bleven de Kanaries dezelfde speelwijze hanteren: geen risico's nemen en de bal in het team houden.

"We moeten nu even genieten van deze zege. Dit was een wedstrijd die ik absoluut niet wilde verliezen. Als Lierse hier vandaag gewonnen had, dan zou het er voor ons wel erg slecht uitgezien hebben. Nu is het nog steeds niet rooskleurig, maar van hieruit kunnen we wel voortwerken."

Reza

Ster van de avond was ongetwijfeld Ghoochannejhad Reza. De Nederlander met Iraanse roots scoorde de 0-2 en leverde eerder al de assist voor de openingstreffer. Hij vertelde na de wedstrijd dat de zege 'heerlijk' aanvoelt. "Vandaag hebben we wel volwassen gespeeld en het tot het einde volgehouden. Zo hoort het."

In het klassement blijft STVV wel laatste, maar de achterstand op concurrenten Westerlo (2 punten) en Lierse (4 punten) wordt weer kleiner.

Beeld: PhotoNews

MEER OVER Franky Van der Elst

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL