"We mogen zeker niet verliezen in Lier"

'Moeten winnen'. Franky Van der Elst wil die twee woorden niet in de mond nemen. Hij houdt het liever op "we mogen niet verliezen." Als STVV (2 op 30) zich nog rechtstreeks wil redden, móet het zaterdagavond iets rapen in Lierse. Best de volle buit. Bij een nieuwe nederlaag komen de play-downs, de vijf onderlinge duels met de nummer 15, steeds dichterbij.

jlenaerts

Van der Elst voert één wijziging door ten opzichte van vorige week. Daerden, terug uit schorsing, keert terug in het team ten koste van Dufer. "Hoe minder doelpunten slikken en toch efficiënt blijven. Die vraag probeer ik zo goed mogelijk te beantwoorden. Met Kotysch, Mennes en Daerden kies ik voor een sterk blok op het middenveld", zegt Van der Elst.

Of Daerden op de linkerflank zal spelen of centraal, wilde de coach nog niet kwijt. "Dat zal afhangen van wie er bij Lierse gaat spelen. Ik heb een paar mogelijkheden (Daerden links en Schouterden rechts of Daerden centraal en Christ op rechts, nvdr)."

De boel dichtgooien lijkt Van der Elst geen goeie keuze. "Deze ploeg is niet gemaakt voor betonvoetbal. Het is ook gevaarlijk om op de nul te speculeren. Stel je voor dat je dan in de 90ste minuut nog een goal slikt?" Van 'moeten' winnen in Lierse wil de STVV-coach niet horen. "Ik hou het liever op: we mogen zeker niet verliezen."

JüS

Beeld: Photonews

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL