Drie Nederlanders aangehouden voor moord in Ravels

Drie Nederlanders aangehouden voor moord in Ravels

Drie Nederlanders aangehouden voor moord in Ravels

Print
Ravels - Het lichaam dat vrijdagochtend werd aangetroffen in Ravels, is dat van Gunther Haagen, een 38-jarige vastgoedmakelaar uit Poppel. Hij werd meer dan waarschijnlijk het slachtoffer van roofmoord.

De Belgische en Nederlandse politiediensten hebben intussen drie Nederlandse verdachten opgepakt. Ze zijn allen aangehouden. Dat meldt het parket van Turnhout.

Het slachtoffer had woensdagavond een afspraak met potentiële klanten aan een woning in Ravels. Wat daar precies is gebeurd, is niet duidelijk. In ieder geval doken twee verdachten wat later op bij de woning van de ouders van de makelaar, om een grote som geld te eisen. Ze maakten een tweede wagen, een Mercedes, van het slachtoffer buit en verdwenen richting Nederland.

In de nacht van donderdag op vrijdag konden speciale eenheden van de Belgische politie een van de verdachten, een 25-jarige Nederlander, arresteren op de E25, net voor de Nederlandse grens.

De man verplaatste zich in de gestolen Mercedes. Later in de nacht pakte de Nederlandse politie de 23-jarige vriendin van de verdachte en een derde kompaan, een 24-jarige man, op in Tilburg.

De wagen die de makelaar woensdag bij zich had, een Range Rover, werd inmiddels in Düsseldorf teruggevonden. Het lichaam van de man werd uiteindelijk vrijdagochtend aangetroffen in een koopwoning in Weelde.

Het onderzoek naar de doodsoorzaak en de omstandigheden loopt nog. De in België gearresteerde verdachte is inmiddels aangehouden op verdenking van moord, gijzeling, zware diefstal en afpersing. Het parket zal binnenkort de uitlevering van de andere verdachten vragen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio