Mannen vallen politiewagen aan om zoon te bevrijden

Mannen vallen politiewagen aan om zoon te bevrijden

Mannen vallen politiewagen aan om zoon te bevrijden

Print
In Jette hebben drie mannen donderdagmorgen een politievoertuig aangevallen om de zoon van een hen te bevrijden. Dat werd donderdag bij een woordvoerder van het parket vernomen. Ze vielen de inspecteurs aan, van wie twee voor tien dagen werkonbekwaam zijn. De vader werd opgepakt en aan het parket overgedragen.

Omstreeks 2 uur werd een politiepatrouille opgeroepen voor een straatgevecht in de Ferdinand Lenoirstraat. De inspecteurs troffen er een 22-jarige man aan die vuilnisbakken tegen de grond gooide.

De agenten voerden hem eerst naar het ziekenhuis, vooraleer ze hem naar het commissariaat zouden brengen. De jongeman slaagde er echter in zijn vader te bellen vanuit het kabinet van de arts.

Toen de jongeman daarna naar het commissariaat gevoerd werd, vielen zijn vader en twee andere mannen het voertuig aan. Ze probeerden de jongen te bevrijden, waarbij twee agenten gewond raakten.

De jongeman en de twee medeplichtigen van zijn vader, 22 en 21 jaar oud, worden niet vervolgd. Zijn vader werd aan het parket overgedragen.

Nu in het nieuws