"Verkoop anticonceptiepil in grootwarenhuizen"

Print

Verkoop anticonceptiepil in grootwarenhuizen

De anticonceptiepil moet in grootwarenhuizen worden verkocht en gehuwde koppels zonder kinderen moeten een jaarlijkse premie van 250 euro krijgen. Dat meent het onafhankelijke Kamerlid Laurent Louis (foto).

Hij heeft zopas een voorstel ingediend "om de overbevolking van de wereld in te dijken". Binnen enkele weken zijn we met 7 miljard, tegen 2050 met 9 miljard terwijl de aarde op lange termijn slechts 3 miljard mensen kan dragen. Louis wil daar iets aan doen. Het argument dat nieuwe kinderen nodig zijn om de pensioenen van de bejaarden te betalen vindt Louis onzin. "Zoiets bepleiten is als een lening terugbetalen met een nieuwe lening. Dat helpt je alleen maar dieper in de put. Deze kinderen zijn nl. de gepensioneerden van morgen".

Ouderschapsstage

Hoe wil Louis de overbevolking tegengaan? Eerst en vooral moet de pil in grootwarenhuizen worden verkocht. Vervolgens moeten de jongeren in de laatste jaren van het middelbaar onderwijs een ouderschapsstage volgen. Zo moeten ze bewust gemaakt worden van het probleem van de overbevolking.

Louis wil verder de geboortepremies afschaffen en gehuwde koppels zonder kinderen een jaarpremie van 250 euro toekennen. De kinderbijslag moet worden hervormd. Nu krijg je 86,77 euro voor het eerste kind, 160 euro voor het tweede en 239 voor het derde en alle volgende kinderen. Louis wil 200 euro voor het eerste kind, 300 euro voor gezinnen met twee kinderen en 400 euro voor gezinnen met drie kinderen of meer.

JDW

Nu in het nieuws