Draken blijven vuur spuwen: 3-1 tegen Kortrijk

Draken blijven vuur spuwen: 3-1 tegen Kortrijk

Draken blijven vuur spuwen: 3-1 tegen Kortrijk

Print
Promovendus Bergen heeft zich weer bij de beste zes genesteld. De Draken namen zaterdagavond de maat van KV Kortrijk: 3-1. Perbet tikte zijn elfde van het seizoen tegen de netten.

Trainer Van Wijk sleutelde zoals verwacht aan zijn verdediging na de 3-3 tegen Lokeren. Een licht geblesseerde Dia moest de plaats ruimen voor Jérémy Sapina. Een van meetaf aan aanspeelbare Veselinovic leek vlug een gesel voor de Henegouwers. De derde overtreding op de Serviêr werd de thuisploeg fataal. Veselinovic benutte een lukraak inzenden van Timmermans en zo kon Oussalah van dichtbij het commando veroveren.

Matthys en co forceerden snel een handvol hoekschoppen en zowel Bourabia als Perbet hadden de gelijkmaker in hun bereik. KV ving de stormloop vrij keurig op tot Sapina kort voor de rust een nieuwe hoekschop van Matthys in de winkelhaak kopte.

Na de tweede gele kaart van Pavlovic kwamen de gasten voor hete vuren te staan, Perbet en Lepîcier kraakten een open kans terwijl een poging van Bourabia rakelings naast flitste.

De wedstrijd kantelde toen Van Hout op ploegmaat Zukanovic plofte en die Perbet mee in de val betrok. Perbet benutte de goedkope penalty, een zware klap voor de klap voor de gasten die meteen afhaakten.

Toeschouwers: 3800
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
BERGEN: Berthelin, Timmermans, Sapina, Franquart, Monteyne, Bourabia, Lepicier, Matumona (79’ Mombongo) Matthys (85’ De Bisschop), Ibou (75’ Nicaise), Perbet
KV KORTRIJK: Van Hout, Capon, Martin, Zukanovic, Mulemo (75’ Monrose), Pavlovic, De Mets, Oussalah, Messoudi, Nfor (80’ N’Diaye), Veselinovic (77’ Chavarria)
Doelpunten: 10’ Oussalah 0-, 41’ Sapina 1-1, 69’ Perbet 2-1 (strafschop), 79’ Ibou 3-1
Gele kaaten: 28’ Bourabia, 32’ Pavlovic, 68’ Zukanovic
Rode kaarten: 51’ Pavlovic (2 x geel)

Meer voetbalnieuws