Westerlo pakt een puntje in Leuven

Westerlo pakt een puntje in Leuven

Westerlo pakt een puntje in Leuven

Print
Westerlo heeft een puntje gesprokkeld bij Oud-Heverlee Leuven. De namen van Ngolok en Chuka prijkten op het scorebord.

Het duurde een tijdje voor beide teams onder stoom kwamen. De opbouw leed duidelijk onder de druk om vooral geen vroeg doelpunt te slikken. Behoorlijk wat slordigheden dus en dat kwam de kwaliteit van de wedstrijd niet tegen goede. Arbitman mocht vrij aanleggen maar bleek té verrast.

Het lukte Westerlo dan toch om te scoren. Wils verlengde een vrije trap met het hoofd en trof de doellat. In de rebound was Ngolok de hele Leuvense defensie te vlug af en tikte binnen. Meteen het sein voor Leuven om de druk op te voeren. Arbitman kopte nog wel voorlangs maar dan was het OHL troef. De Vriese mikte naast en op een inzenden van Remacle raakte niemand van de Leuvense voorlijn bij de bal. Remacle probeerde scheids Vandevelde in de luren te leggen maar die raadpleegde zijn assistent. Geen penalty maar ook geen geel. De Vriese en Dekelver mochten nog hun kans gaan, zonder veel succes.

OHL startte furieus na de koffie. Remacle haalde twee keer uit. Eerst schoot hij rakelings naast. Bij zijn tweede poging kende hij evenmin succes. Ook een solo van de blonde Waal werd afgeblokt. De beurt dan aan Westerlo dat Dekelver voorlangs zag schieten. De ingevallen “Chucka” Ogbu deed het dan weer voor zijn OHL. De Vriese ging knap door op links en vond in het centrum Chucka die staalhard inkopte. Op dat ogenblik niet onverdiend voor de Leuvenaars. Het slot van de wedstrijd mocht er zijn.

Van beide kanten ging men op zoek naar drie punten en dat leidde tot heel wat standjes voor doel. Beide teams hadden nog het verschil kunnen maken maar de nervositeit zorgde ervoor dat verdraaid goeie mogelijkheden niet tot doelpunten leidden. In Leuven waren ze best tevreden met het punt terwijl Westerlo steeds aan het rekkertje hangt en dringend aan het herstel moet werken. (jjo)

Scheidsrechter: Vandevelde.
Toeschouwers:7.000.
OH LEUVEN: Kaminski, Raymaekers, Remacle, Annys, Ruytinx (83’ Diandy) , Azevedo (46’ Chuka), Vermeulen, Weuts, Ngalula, Geraerts, De Vriese.
KVC WESTERLO: Deelkens, De Greef, De Petter, Cabeke, Corstjens, Wils, Dekelver (80’ Yulu-Matondo), Juande (67’ De Smet), Arbitman, Farssi (74’ Annab), Ngolok.
Doelpunten:23’ Ngolok 0-1, 71’ Chuka 1-1.
Gele kaart: Remacle

>
Meer voetbalnieuws