Lierse proeft van eerste zege

Lierse proeft van eerste zege

Lierse proeft van eerste zege

Print
Lierse heeft zijn eerste zege van het seizoen eindelijk beet. De geel-zwarten wonnen met 1-2 bij Zulte Waregem. De Egyptenaar El-Gabas deed de netten twee keer trillen.

Verrassing op het Waregemse scheidsrechtersblad: certitude Sammy Bossut die de jongste weken niet altijd even gelukkig was in doel, zat op de bank ten voordele van Tom Muyters. Daar kreeg hij het gezelschap van Teddy Chevalier, terwijl Maazou zelfs niet eens de achttien haalde. Bij Lierse moest Wesley Sonck zoals aangekondigd de trip naar de Gaverbeek niet eens maken. En zelfs de scheidsrechter werd vervangen: man uit de buurt Frederik Geldhof werd bijgeroepen in plaats van Jerome Nzolo.

Toen Mohamed Elgabas na 25 minuten Lierse langszij bracht, was dat terecht want de bezoekers hadden aanvankelijk het betere van het spel. Alleen omdat Eiji Kawashima stevig blunderde was een mak gestart Zulte Waregem vroeg op voorsprong geklommen. Hamalainen trapte een vrijschop recht naar de Japanse nationale doelman toe, die liet de hoge bal zomaar uit de handen vallen en Karel D’Haene had maar in te duwen. Het tegendoelpunt van Elgabas was anders ook best vermijdbaar: hij mocht tussen paal en Muyters wel heel gemakkelijk in de korte hoek afmaken. Met een laag schot van Claasen naast het doel en een gevatte duik van Kawashima op een laterale voorzet van Habibou werd een magere eerste helft afgesloten.

De tweede had vanwege de thuisploeg meteen meer te bieden. Colpaert duwde het pedaal in, het publiek volgde en Kawashima moest twee uitstekende saves opvoeren. Eerst toen Habibou een vrijschop van De Fauw deed afwijken en de bal zo in de verste hoek leek te gaan, even later toen Rossini in de lage hoek mikte. Maar omgekeerd scenario van de eerste helft wanneer nu Lierse uit het niets scoorde. Claasen stuurde Elgabas weg en die maakte oog in oog met Muyters koel af.

Zulte Waregem probeerde nog een punt uit de brand te slepen maar had te weinig felheid in huis om zover te komen. Lierse kon eindelijk eens vieren in de spelersbus naar huis. (EdSo)

Toeschouwers: 7.951
Scheidsrechter: Frederik Geldhof
ZULTE WAREGEM: Muyters, Dachelet (62’ Chevalier), D’Haene (87’ Naessens), De Fauw, Hamalainen, Delaplace, Colpaert, Matton, Trajkovski (73’ Serwy), Rossini, Habibou
LIERSE: Kawashima, Gaxa, Saidi, Grncarov, Thompson, Claasen, Wils, Maric, Vandooren, Dequevy, Elgabas (90’ Kovacs)
Doelpunten: 9’ D’Haene 1-0, 25’ Elgabas 1-1, 55’ Elgabas 1-2.
Gele kaarten: Colpaert, Thompson, Dequevy, Claasen.

Meer voetbalnieuws