Crisis op Stayen na 2-4-verlies van Beerschot

Print

Crisis op Stayen na 2-4-verlies van Beerschot

Beerschot heeft STVV een flinke uppercut verkocht. Het werd 2-4 op Stayen. De Kanaries zien hun rechtstreekse concurrenten, Lierse en Westerlo, verder wegsluipen. Sidibe scoorde één keer tegen zijn ex-club.

Trainers Franky Van der Elst en Jacky Mathijssen bekampten allebei hun ex-club. Van der Elst had één verrassing in petto: niet Castro stond onder de lat, wel Verhulst. Mathijssen koos voor Mac Donald naast Sidibe, die ook al tegen zijn ex-team speelde, in de spits.

In een aantrekkelijke eerste helft zonder goals maar wel veel doelrijpe kansen, miste Mac Donald de eerste mogelijkheid. Ngawa werd van de sokken gelopen, de stifter hobbelde net naast. Ook Angeli deed zich opmerken, de pegel werd knap in hoekschop geduwd door Verhulst. Ook collega Stijnen moest flink aan de slag. Op de vrije trap van Mennes moest de ex-Rode Duivel alles uit de kast halen om de 1-0 te vermijden. Draaischijf Mennes miste even later een nog grotere kans op de openingstreffer, alleen voor Stijnen knalde hij onbesuisd over. Ook Dufer en Reza gingen op zoek naar succes, tevergeefs.

Vlak na de koffie vroeg STVV een penalty omwille van een handsbal van Kagelmacher, Colemonts gaf geen krimp. Losada raakte aan de andere kant voor het eerst aan het kanon, Verhulst ging goed plat. Vijf minuten later werd Reza afgevlagd voor buitenspel, uit de vrije trap die volgde kwam Losada opnieuw in stelling, dit keer was het wel raak: 0-1. Een woeste Van der Elst werd naar de tribune gestuurd bij de thuisploeg, Losada liet begaan en mikte de 0-2 binnen.

Ref Colemonts verloor de pedalen en trakteerde STVV op een goedkope penalty, Reza tekende voor de 1-2. Uitstel van executie voor de Limburgers, Sidibe en Custovic deden de boeken dicht, al had Okotie nog voor enige opwinding gezorgd. (GuS )

STVV: Verhulst, Ngawa, Buysens, Euvrard, Iandoli, Kotysch, Mennes, Dufer, Christ, Schouterden, Reza.
BEERSCHOT: Stijnen, Malul, Kachelmacher, Mikulic, Van Der Heyden, Angeli, De Decker, Nyoni, Losada, Sidibe, Mac Donald.
Vervangingen: 70’ Angeli door Delic, 72’ Dufer door Okotie, 84’ Kotysch door Calvete, 84’ Mac Donald door Porokara, 91’ Losada door Custovic.
Doelpunten: 54’ Losada 0-1, 60’ Losada 0-2, 65’ Reza 1-2, 69’ Sidibe 1-3, 90’ Okotie 2-3, 94’ Custovic 2-4.
Gele kaarten: Mennes (fout), Dufer (onsportief gedrag), Losada (fout), Kotysch (fout), Angeli (fout), Sidibe (protest), Mikulic (fout), De Decker (onsportief gedrag).
Scheidsrechter: Colemonts.
Toeschouwers: 8.286.

Meer voetbalnieuws