Nul op vijftien voor KV Mechelen

Nul op vijftien voor KV Mechelen

Nul op vijftien voor KV Mechelen

Print
KV Mechelen blijft in het sukkelstraatje. De jongens van Marc Brys verloren in het Argosstadion met 1-2 van Cercle Brugge. Het is de vijfde nederlaag op rij.

Voor Brys en de zijnen was de taak voor de match zonneklaar: enkel een overwinning tegen Cercle Brugge zou de crisissfeer die na vier opeenvolgende nederlagen om de hoek schuilde doen verdwijnen. De Mechelse coach kon voor die moeilijke opdracht zijn sterkhouder en kapitein Julien Gorius recupereren na zijn liesblessure. Bob Peeters mistte de geblesseerde spits Baldé in zijn type-opstelling en bracht voor het eerst de 19-jarige Belg Igor Vetokele in de basis voor een competitiewedstrijd.

Van zenuwen leek de jonge debutant alvast geen last te hebben. Vetokele tekende voor de eerste kans van de match, zijn hard schot werd weggewerkt door Olivier Renard. KV Mechelen nam daarna de match in handen en legde bij momenten knappe combinaties op de mat. De grootste kans werd gemist door David Destorme die na tien minuten een goede corner van Gorius in één tijd op de slof nam maar onbesuisd over besloot.

Cercle van zijn kant beperkte zich vooral tot het rustig rondtikken van het balletje in de verdediging, tot grote ergernis van het thuispubliek. Toch waren het de West-Vlamingen die op voorsprong kwamen. Cornelis lanceerde één van zijn gevaarlijke inworpen, de Mechelse verdediging kreeg de bal niet weg en Renato Neto was er als de kippen bij om de 0-1 onder Renard binnen te trappen. Malinwa was even van slag en daar profiteerde Cercle vijf minuten later optimaal van. Rudy, de zwarte parel van groen-zwart, trapte de bal in eerste instantie op Renard maar Vetokele was goed gevolgd en mocht zijn eerste competitiedoelpunt van zijn carrière vieren.

Lang kon Cercle echter niet genieten van die dubbele voorsprong. Na een duwfout van Cornelis op Gorius wees ref Dierick naar de stip. Mister Malinwa Gorius zette zich zelf achter de bal en ontgoochelde niet, al scheelde het niet veel of Verbist kon zijn poging nog uit de hoek ranselen.

Na de pauze bracht Brys Inter-huurling Denis Alibec voor Ghomsi. De Roemeen kreeg meteen de handen van het publiek op mekaar met enkele dreigende acties op links. Even voor het uur bood hij de gelijkmaker op een schoteltje aan aan Destorme maar de lange spits kon zijn schot opnieuw niet kadreren. Een paar minuten later zag Cercle Neto na een zware fout op Iddi met zijn tweede geel naar de kant gestuurd worden.

KV ging met het numerieke overwicht nog meer nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Gorius raakte de lat met een verre vrije trap en Brys bracht met Sérgio Oliveira en Vandenbergh verse aanvallende krachten. Cercle werd teruggedrongen voor het eigen doel maar echt uitgespeelde kansen kreeg KV niet meer bijeen gevoetbald. Alibec kon net voor tijd zijn sterke invalbeurt nog bijna bekronen met een treffer maar hij zag zijn schot voorlangs gaan.(Th St)

KV Mechelen: Renard, Chen, Van Hoevelen, Pandza, Ghomsi (46’ Alibec) Iddi, De Witte (65’ Sérgio Oliveira), Cordaro, Gorius, Diabang, Destorme (65’ Vandenbergh)
Cercle Brugge: Verbist, Cornelis, Reis, Mertens, Evens, Vidarsso, Renato Neto, Janssens (68’ D’Haene), Rudy (91’ Portier), Iachtchouk, Vetokele (68’ Van Eenoo)
Doelpunten: 19’ Renato Neto 0-1, 24’ Vetokele 0-2, 28’ Gorius (pen) 1-2,
Gele kaarten: Renato Neto (fout), Iddi (fout), Evens (protest), Vidarsson (spelbederf)
Rode kaart: 58’ Renato Neto (2x geel)
Scheidsrechter: Dierick
Toeschouwers: 10.100

Meer voetbalnieuws