Lokeren

Racing Genk onderuit op Daknam

Print

Racing Genk onderuit op Daknam

Landskampioen Racing Genk heeft een pijnlijke 3-1-nederlaag geleden op Daknam. Christian Benteke kreeg al in de eerste helft rood. Lokeren viert zijn eerste thuiszege van het seizoen, en wat voor één.

Lokeren probeerde onmiddellijk de wedstrijd in handen te nemen maar het was wel Genk dat al na amper tien minuten op voorsprong geraakte. De Bruyne mocht een hoekschop (de eerste voor de bezoekers) trappen en Benteke stond op de goede plaats om met het hoofd af te ronden. Opnieuw een stilstaande fase die de ploeg van trainer Peter Maes een tegendoelpunt kostte.

Meteen was Lokeren, dat thuis tot dan nog altijd niet kon winnen, op achtervolgen aangewezen. Het deed dat met veel inzet en overgave maar zonder veel overleg. En echte doelkansen leverde het veldoverwicht niet op. Koteles werd nauwelijks aan het werk gezet terwijl aan de overzijde Copa twee keer alert moest ingrijpen op evenveel pogingen van Vossen om de 0-2 te voorkomen.

Na een goed halfuur kwam de thuisploeg dan toch dicht bij de gelijkmaker. De Ceulaer schakelde Tozser uit, leverde een gave voorzet af voor Harbaoui die evenwel een attente Koteles op zijn weg vond. Op slag van rust lukte het Lokeren dan toch om langszij te komen. Weliswaar met een beetje meeval. Een voorzet van Leko werd door Anele afgeweerd in de voeten van De Pauw. Het schot van de Lokerse belofteninternational week af op het been van Tozser en Koteles was geklopt. En nauwelijks één minuut na die ongelukkige gelijkmaker werd Genk ook nog tot tien herleid. Benteke vergreep zich aan Fevang en kreeg rood.

Met een man meer ging Lokeren meteen na de kampwisseling op zoek naar de 2-1. Het was vooral De Ceulaer die de defensie van zijn ex-club voor problemen stelde, maar verder dan een paar hoekschoppen kwam de thuisploeg aanvankelijk niet. De landskampioen, met Kennedy in de plaats van Vossen, kwam nog moeilijk uit de omknelling los. Alleen langs De Bruyne kon het af en toe voor wat verademing zorgen.

Met de inbreng van Dugary voor Buffel, goed halfweg de tweede helft, koos de Genkse coach duidelijk voor het vasthouden van de 1-1. Peter Maes reageerde onmiddellijk en probeerde met de inbreng van de 18-jarige Zuid-Afrikaanse belofte Yanda Patosi meer vaart in zijn elftal te brengen. Een succesrijke ingreep want binnen de vijf minuten na die wissel stond Lokeren 3-1 voor. Eerst scoorde centraal verdediger Gueye met een kopbal op hoekschop van Leko en nauwelijks 120 seconden later gaf het ingekomen Zuidafrikaans talent met zijn eerste treffer voor Lokeren de plaatselijke overwinning vaste vorm.

Na een gelijkspel tegen Zulte Waregem en nederlagen tegen Anderlecht, Oud Heverlee Leuven en Club Brugge de eerste thuiszege voor het elftal van Peter Maes. Voor Genk is de situatie niet zo rooskleurig. Deze nieuwe nederlaag betekent voor de landskampioen intussen een één op negen. Allesbehalve een opsteker voor het Europese duel van woensdag tegen Chelsea.

(Danny de Trazegnies)

Doelpunten: 9' Benteke 0-1, 40' De Pauw 1-1, 78' Gueye 2-1, 81' Patosi 3-1
Lokeren: Copa, De Roover, Gueye, Taravel, De Bock, Overmeire (91'Maric), Fevang, Leko, De Pauw (75' Patosi), De Ceulaer, Harbaoui
Racing Genk: Koteles, Anele, Tozser, Masuero, Durwael, Buffel (73' Dugary), Vanden Borre, Hyland, De Bruyne (81' Ogunjimi), Vossen (46'Kennedy), Benteke
Rode kaart: 42' Benteke (tackle)
Aftrap: 18u
Scheidsrechter: De Bleeckere

Rode kaart: 42' Benteke (tackle)
Aftrap: 18u
Scheidsrechter: De Bleeckere