Vijfdejaars quasi naakt gefouilleerd na les LO

Enkele meisjes uit een school in de Brusselse gemeente Sint-Gillis zouden dinsdag na de les lichamelijke opvoeding quasi naakt zijn gefouilleerd.

kscherpenberg

In de kleedkamer werd 200 euro gestolen uit de tas van een leerlinge. De klasgenoten van het slachtoffer moesten zich uitkleden. De turnjuf fouilleerde hen. In een andere ruimte doorzocht de onderdirectrice de rugzakken.

Volgens die laatste vrouw gebeurde het fouilleren op vraag van de leerlingen. Die wilden er geen politie bij. De meisjes van het vijfde jaar beroeps stelden naar eigen zeggen enkel voor om hun zakken te laten controleren.

Slipje

Ook de leerlingen met een sluier moesten hun kledij uittrekken. "Ik moest zelfs mijn slipje laten zakken", aldus de 16-jarige Cristina in een Corelio-krant.

Na afloop weigerde een honderdtal leerlingen naar de klas terug te keren. Op de speelplaats werd het ontslag van de onderdirectrice geëist. Er werd met stoelen en banken geworpen - waardoor ramen sneuvelden. Ook werd gescandeerd dat de onderdirectrice lesbisch is.

De vrouw heeft ziekteverlof genomen. Er wordt gefluisterd dat ze reeds ontslag heeft genomen.

Directeur Paul Straetmans diende vrijdag een klacht in wegens homofobie, intimidatie en schending van de privacy. De 200 euro werd wel teruggevonden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio