Raffaele: "Optreden zei me niets meer"

Raffaele is terug van weggeweest. Hij staat in de Ultratop met 'Eva' en is zaterdag te zien in 'Anne's Vlaamse 10'.

kscherpenberg

De Maasmechelse Italo-Vlaming heeft een tijdje niks van zich laten horen. Hij heeft een serieuze dip achter de rug. "Ik ben een paar jaar enkel bezig geweest in het reisbureau van mijn vader. Optreden zei me niks meer. De magie was weg. Ik stond aan de kust te zingen en moest drie keer terug op om bisnummers te zingen. Maar onderweg naar huis heb ik gehuild. Toen wist ik het: laat de muziek los, misschien komt het zo wel vanzelf terug."

Na een pauze van bijna twee jaar kwam de goesting terug toen hij enkele maanden geleden in Italië was. "Ik hoorde in Rome het nummer 'Eva' van Umberto Tozzi, een liedje uit 1981. Ik heb er een Nederlandse tekst op geschreven en ben naar Napels gereden om daar een demo op te nemen.

'Eva' is in Nederland uitgebracht en via Facebook overgewaaid naar hier. Met Settemani, Italianen die loungemuziek maken, breng ik een full-cd uit die getekend is voor Zuid-Amerika. En er komt een eigen album met Italiaanse covers van o.m. Ramazzotti, Pausini en Tozzi die ik in het Nederlands vertaald heb."

RdC

Beeld: PhotoNews

Vastgoed

Jobs in de regio