Indignados organiseren wereldwijd protest

Indignados organiseren wereldwijd protest

Indignados organiseren wereldwijd protest

Print
De indignados, de beweging die in Spanje ontstond uit protest tegen het kapitalisme en de financiële sector, houdt zaterdag een eerste internationale actiedag. In 951 steden in 82 landen zijn er manifestaties voorzien.

Betogers komen zaterdag op straat in het financiële district in Londen en aan de Europese Centrale Bank in Frankfurt. In New York houdt de beweging Occupy Wall Street al sinds 17 september een park bezet. Zaterdag trekken de manifestanten naar Times Square.

In Madrid trekken actievoerders vanuit vijf plaatsen naar de Puerta del Sol, het plein dat in de lente een maand lang bezet werd (foto). Ook in ons land wordt er actie gevoerd. De betoging met 6.000 mensen trekt van het Noordstation naar het Jubelpark.

In Italië zijn zaterdag tienduizenden mensen op straat gekomen na een oproep van de indignados. Volgens Italiaanse media hebben enkele vermomde demonstranten meerdere auto's in brand gestoken. Anderen verbrandden de Italiaanse en Europese vlag aan een hotel. Bij enkele banken werden de ramen ingeslagen. Er zijn minstens 70 gewonden.

.

Nu in het nieuws