Instituut Mevrouw Goovaerts breidt uit op twee vlakken

Print
Heist-op-den-Berg - Op 1 september breidde het IMG, voor bijzonder onderwijs, uit met een paviljoen aan de overzijde van de Mechelsesteenweg. Momenteel bouwt het basisonderwijs zes autiklasjes langs dezelfde Mechelsesteenweg terwijl de BUSO met eigen personeel en leerlingen vier klaslokalen voor logistiek bouwt langs de Kastanjedreef.
Op 1 september is leraar Luc Meeus met 13 leerlingen van het 4e en 5e jaar bouw gestart met de bouw vier vier klaslokalen voor de afdeling "logistiek", langs de Kastanje"dreef.

In een latere fase zullen ook de jongere studenten ingeschakeld worden voor het leggen van de klinkers. De centrale verwarming en de elektriciteit wordt dan weer een klus voor ons onderhoudspersoneel.

6 autiklassen

Het Bijzonder Lager Onderwijs van IMG had vorig schooljaar 3 autiklassen die in negen containers zaten waarvan één container bestemd was als eetzaal."Wij hebben ondertussen 62 leerlingen met autisme. Een aantal onder hen worden in geïntegreerde klassen opgevangen en begeleid. Maar voor 20 onder hen is dat niet mogelijk. Zij krijgen een aparte opvang en aparte klasjes", zegt directrice BLO, Rita Verberck.

"Omdat goedkeuring van een bouwproject makkelijk 8 tot 9 jaar duurt hebben wij besloten de bouw in eigen beheer te doen. De kosten zijn geraamd op 1 miljoen euro. Dat betekent ook dat wij moeten lenen en maandelijks moeten zorgen dat de nodige gelden op tafel liggen. Gelukkig kunnen wij rekenen op de hulp van veel verenigingen en steunverleners."

"Wij bouwen vooraan aan de Mechelsesteenweg op het terrein waar het gebouw van "De Kempen" hebben afgebroken en de plaats die de jongste jaren als parking werd ingenomen.

Als de nieuwbouw er staat zal er terug wat plaats vrijkomen voor parkeerplaatsen. Wij hopen alleszins te openen op 1 september 2012",zegt de directrice.

"Het gaat niet alleen om nieuwe klasjes, ook de inrichting van die klasjes is heel speciaal. Er komt voor deze afdeling ook een nieuwe aparte speelplaats en eten doen ze in de klasjes.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio