Van Damme: "Heb niet afgezegd voor de Rode Duivels"

Van Damme: Heb niet afgezegd voor de Rode Duivels

Van Damme: "Heb niet afgezegd voor de Rode Duivels"

Print
Jelle Van Damme heeft afgezegd voor de interlands tegen Kazachstan en Duitsland omdat hij het niet zag zitten om tien dagen op hotel te leven en daarna in de tribunes te zitten. "Ik ga de bondscoach nog bellen om hem alles uit te leggen", vertelt hij.

Georges Leekens wilde de middenvelder selecteren voor de EK-kwalificatiematchen tegen Kazachstan en Duitsland, maar dat was tegen de zin van Van Damme. "Ik heb louter mijn gevoel gevolgd", klinkt het in een krant van De Persgroep.

Hij wilde graag komen, maar niet om in de tribunes te zitten. "In dat geval geef ik voorrang aan mijn club. Leekens kan beter een jonge speler laten proeven van de nationale ploeg. Ik heb het moeilijk om tien dagen op hotel te leven, louter om twee matchen in de tribune plaats te moeten nemen", aldus Van Damme.

De Standard-speler wil contact opnemen met Leekens om hem de situatie uit te leggen. Hij wil nog altijd opdraven voor de nationale ploeg. "Ik heb niet afgezegd voor de Rode Duivels en ik eis ook helemaal geen basisplaats op. Ik wil zelfs graag op de bank zitten als dat nodig is, want ik ken mijn plaats. Als iedereen fit is, val ik nu eenmaal naast de ploeg."

Hij heeft de match tegen Duitsland wel gevolgd op tv. "De eerste helft toch. Na de rust moest ik mijn zoontje in bed stoppen."

Beeld: Photonews

Meer voetbalnieuws