Heraanleg fietspad Liersesteenweg vertraagd

"Over een afstand van 15 km. tussen Berlaar-Heikant en Begijnendijk krijgt de N10 een nieuw wegdek, riolering en vrijliggende fietspaden, zoals dat in Aarschot en Begijnendijk al gebeurde. In dit project moeten ook nog bepaalde stukken riolering gelegd door Aquafin maar dan ook in hun investeringsprogramma opnemen. Ook Hidrorio zal voor een deel riolering moeten zorgen", stelt mobiliteitsschepen Carl Verelst (CD&V).

anthonissen pierre

"In de strook Fabiola - Lostraat wordt het heel complex omdat we daar de ontsluiting van de industrieparken Schoorstraat, Wouwerstraat en Heistse Hoek willen opnemen. Voor die ontsluitingen kunnen wij 50% subsidies krijgen".

"Daarnaast heb je nog de afbakening van het kleinstedelijk gebied dat de provincie goedkeurde. Hiervoor moeten nog enkele RUP's opgemaakt. Het gaat hier om het gebied achter Somedi, het slachthuis en garage Nagels", stelt Verelst.

Over de onteigening van de fietspaden geeft de schepen nog mee dat tussen Fabiola en Begijnendijk 70% van de grondinnames gebeurd zijn maar over de ganse lengte op grondgebied Heist is dat nog maar 50%..

Uiteraard zal door al deze bijkomende plannen de uitvoering van de heraanleg langer duren.

Volgens de schepen "wordt dit project het grootste dat Heist-op-den-Berg ooit zal gekend hebben. En daarenboven erg complex en dat betekent dat het zijn tijd nodig heeft.

pierre anthonissenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio