Sidibe keert terug naar Stayen zonder revanchegevoelens

Sidibe keert terug naar Stayen zonder revanchegevoelens

Sidibe keert terug naar Stayen zonder revanchegevoelens

Print
Drie seizoenen en half speelde Ibrahima Sidibe voor STVV. De Senegalees werd meermaals topschutter bij de Kanaries en ontpopte zich tot publiekslieveling. Maar in zijn laatste jaar liep het ook vaak fout op Stayen, Sidibe raakte meermaals in de clinch met voorzitter Duchâtelet of de sportieve staf. Vanavond staat Sidi met Beerschot in het andere kamp. "Ik wil graag scoren, maar dat wil ik altijd."

"Ik voel me goed in Beerschot", valt Ibrahima Sidibe met de deur in huis. "Onze tien punten hadden er al meer kunnen zijn, mijn drie goals tot nog toe ook, maar ik mag niet klagen."

Sidibe vormde bij STVV vaak een éénmansvoorhoede, bij Beerschot voetbalt hij naar eigen zeggen minder op een eiland.

"Of het een speciale avond wordt voor mij? Natuurlijk zal het een beetje emotioneel zijn. Ik ken veel volk in Sint- Truiden. Al heb ik geen contact meer met spelers van de huidige ploeg van STVV. Ik zie Charaï, Onana, Chimedza en Siani nog regelmatig, maar zij zijn ook allemaal weg in Sint-Truiden. Het verbaast me toch wel dat STVV nog maar twee punten telt, want ze scoren toch makkelijk. Ik heb samenvattingen gezien op tv. STVV had echt wel vaak pech. Onterecht afgevlagd worden voor buitenspel en noem maar op."

"Zelf zal ik me gewoon proberen te focussen op een goede prestatie, maar niet meer of minder dan dat het geval is tegen andere teams. Ik heb geen revanchegevoelens of zo tegenover STVV. Ik wil scoren, maar dat wil een spits altijd, toch?"

De centrale verdedigers bij STVV, Buysens, Kotysch en Euvrard, kennen Sidibe natuurlijk erg goed. "We trainden meerdere seizoenen samen dus ze weten wat ik kan en niet kan", aldus Sidibe. "Of dat een groot nadeel is? (lacht) Niet vergeten, ik ken hen ook, hé! We zullen zien wat dat geeft zaterdagavond."

GuS

Beeld: Photonews

Meer voetbalnieuws