Igemo keurt 1000ste goedkope lening goed

Print
Lier - Inwoners uit Lier en uit de andere Igemo-gemeenten kunnen sinds 2008 goedkoop lenen voor energiebesparende maatregelen. Duizend mensen deden dit al.
Om mensen aan te zetten vandaag al energie te besparen, bieden verscheidene gemeenten via intercommunale Igemo hun inwoners de gelegenheid goedkoop te lenen voor bepaalde energiebesparende maatregelen. De inwoners van Lier, Berlaar, Duffel en zes andere gemeenten lieten die kans niet liggen.
Afgelopen week werd zelfs de duizendste lening goedgekeurd.

"Die duizend leningen zijn samen goed voor ruim 8,8 miljoen euro en gaven aanleiding tot een totaal van 15 miljoen euro aan investeringen. Deze aanzienlijke som werd enkel in de bouwsector aangewend, en vormt dus daar zeker een nuttige stimulans in deze tijden van crisis", zegt Ingrid Geeraerd van Igemo.

"Niet alleen eigenaars kunnen bij Igemo terecht voor een goedkope lening. Om ook de huurders te kunnen helpen werd samen met het OCMW en het stadsbestuur van Lier een nieuwe actie gelanceerd. Zo zal Igemo in alle deelnemende gemeenten voortaan ook leningen aanbieden om een oude aardgas- ,elektrische- ,kolen- of houtkachel te vervangen door een hoogrendementsplus aardgaskachel. Deze kachels zorgen immers voor een stevige besparing op de energiefactuur", stelt Ingrid Geeraerd.

Info: 015.29.47.57, www.igemo.be Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio