Zedendelinquenten krijgen therapie naast kleuterschool

Zedendelinquenten krijgen therapie naast kleuterschool

Zedendelinquenten krijgen therapie naast kleuterschool

Print
Vanaf december krijgen zedendelinquenten therapie langs een van de grootste kindercentra van het land. Heel wat ouders zijn ongerust.

De zedendelinquenten kunnen vanaf december terecht langs het Hasseltse Kindercomplex aan de Zuster Stanislaslaan, dat de kleuterschool De Triangel en het kinderdagverblijf De Hummeltjes bevat. Zij volgen er een uur per dag behandelingen. Gemiddeld gaat om het om zes zedendelinquenten per dag, waarvan 1,3 procent feiten op kinderen gepleegd heeft.

Heel wat ouders zijn bezorgd en ook de personeelsleden van de school en het kinderdagverblijf willen snel meer uitleg. Volgens directrice Karen Beuckx is er echter geen reëel gevaar. "Al onze patiënten worden uitvoerig gescreend, de kans op recidive is minimaal. Ze worden de hele dag ook strikt in de gaten gehouden en zullen nooit contact hebben met de kinderen. De gordijnen zullen altijd dicht zijn", klinkt het in de Coreliokranten.

Toch is niet uit te sluiten dat schoolkinderen en bijvoorbeeld veroordeelde pedofielen samen op een bus zullen zitten. "Dat is inderdaad nooit uit te sluiten, maar nogmaals, het gaat om mensen met schuldbesef die in behandeling zijn voor iets wat ze nooit meer willen meemaken. We zullen ook nog uitvoerig vergaderen en communiceren met alle betrokken partijen om te zorgen dat alles vlot verloopt. Zo zullen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat onze patiënten pas arriveren nadat de school al begonnen is", besluit Beuckx.

Het stadsbestuur en de ouderraad hebben al laten weten dat ze actie zullen ondernemen. De beslissing gaat volgens hen in tegen alle eerder gemaakte afspraken.

Bekijk een vtm-reportage:

Archiefbeeld: Photonews

.

Nu in het nieuws