Basisschool De Krinkel wil oud gemeentehuis huren

Print
Puurs - Basisschool De Krinkel heeft zich kandidaat gesteld om het oud gemeentehuis van Ruisbroek te huren. De school wil op die manier het nijpende plaatstekort verminderen.
De deadline voor het indienen van kandidaturen voor de huur van het oud gemeentehuis is verstreken. Basisschool De Krinkel heeft alvast een dossier ingediend. De school wil al jaren uitbreiden met zes extra klassen en een polyvalente ruimte. Er is vandaag bijvoorbeeld geen aparte refter of lerarenlokaal en één klas heeft noodgedwongen les in de gemeentelijke kinderopvang De Sloeber, waardoor al het materiaal na de les meteen moet worden opgeruimd. "Er zit niet meteen beterschap in. De Vlaamse overheid heeft ons laten weten dat we op de lijst voor subsidies staan, maar onze rangschikking is net te laag. Als wij aan de beurt komen, is het geld op.
Daarom willen we het oud gemeentehuis van Ruisbroek huren. Het zal ons veel geld kosten, maar die investering is absoluut noodzakelijk. Misschien wil de ouderraad een steentje bijdragen", zegt directeur Hans Segers.

Later dit jaar maakt het gemeentebestuur bekend wie het oud gemeentehuis mag huren. Er zijn alvast meerdere kandidaten.

Het volledige artikel staat in Gazet van Antwerpen van woensdag 12 oktober.

CWil
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio