Open Vld en Groen! hebben kritiek op uitbreiding Ter Dilft

Print
Bornem - Oppositiepartijen Open Vld en Groen! vinden dat de uitbreiding van cultureel centrum Ter Dilft te veel plaats biedt aan de bibliotheek en te weinig aan de verenigingen. Ze vinden ook dat er geen duidelijk behoefteonderzoek is gebeurd.
De bevoegde gemeenteraadscommissie keurde eind september de uitbreidingsplannen voor Ter Dilft goed. Maar Open VLD en Groen! geven die plannen een onvoldoende. "Het is voor ons niet duidelijk welke componenten van het CC met hoeveel vierkante meter worden uitgebreid. Daar zijn blijkbaar geen concrete cijfers over. Maar een ruwe berekening leert ons dat de bibliotheek bijna drie keer groter wordt dan vandaag. De muziekacademie breidt slechts met een vijfde uit, terwijl de dansvereniging zelfs iets minder plaats krijgt dan vandaag. De cafetaria moet volgens onze schattingen zelfs een derde van zijn huidige ruimte inleveren", zeggen Gunter Joye (Open Vld) en Tom Van Bel (Groen!).

"Een bijkomend probleem is dat er geen behoefteonderzoek is gebeurd. We weten niet precies hoeveel nood er is aan een nieuwe bibliotheek met meer computers en multimedia. We weten ook niet hoeveel leerlingen uit andere gemeenten naar onze verenigingen komen." Toch hebben Open Vld en Groen! ook positieve woorden. "Natuurlijk moet het cultureel centrum worden uitgebreid.
Het gemeentebestuur heeft ook zijn best gedaan, maar het kan beter en er is nood aan extra begeleiding. Daarom willen we een uitgebalanceerde begeleidingscommissie oprichten die onder meer een aanzet geeft tot meer onderzoek naar demografische ontwikkelingen en een gedetailleerd financieel plan voor de uitbreiding opstelt."

Het volledige artikel staat in Gazet van Antwerpen van woensdag 12 oktober.

CWil

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio