Belgen uitgeschakeld voor Euro 2012

Belgen uitgeschakeld voor Euro 2012

Belgen uitgeschakeld voor Euro 2012

Print
In hun wedstrijd tegen het Duitse elftal zijn de Rode Duivels niet verder geraakt dan een 3-1 verlies. Het 'mirakel van Düsseldorf' heeft zich dus niet kunnen voltrekken.

De Belgen startten hevig, maar Duitsland drukte de hoop op barrages na een half uur genadeloos de kop in. Twee mooie goals van Özil en Schürrle zetten de 2-0 ruststand op het bord.

Enkele minuten na de rust vergrootte Duitsland de kloof met een derde doelpunt, van Gomez. Enkele minuten voor het fluitsignaal zorgde Fellaini nog voor een kleine eerredder. Eindstand: 3-1.

In de andere groepswedstrijd won Turkije met 1-0 van Azerbeidjzan. De Turken wippen daardoor over de Belgen en gaan door naar de barrages.

De Rode Duivels zijn er voor de 5e keer op rij niet bij op een groot toernooi. Hopelijk doet het Belgisch elftal het beter in aanloop naar het wereldkamioenschap van 2014 in Brazilië...

"Ik kan de jongens weinig verwijten"

Bondscoach George Leekens reageerde na de wedstrijd: "Dit was een tegenstander van heel hoog niveau, met duidelijk heel veel maturiteit. Je moet op topniveau zijn en dat waren we ook de eerste 20 minuten. Dan hebben we heel goed gevoetbald. Daarna gaven we het een beetje weg. Maar ik kan de jongens heel weinig verwijten. We hebben er hard voor gevochten en we hebben een fantastische groep."

"Mijn ontgoocheling is natuurlijk enorm groot. We zijn de campagne heel slecht gestart. Daarna was er af en toe een uitschuivertje maar we hebben de campagne toch rechtgehouden tot de laatste wedstrijd. Wie had dat vier maanden geleden gedacht? Deze groep is aan het evolueren."

Matchoverzicht:

Scheidsrechter: Svein Oddvar Moen.

Doelpunten: 30' Özil 1-0, 33' Schurrle 2-0, 48' Gomez 3-0, 86' Fellaini 3-1.

Duitsland: Neuer, Howedes, Mertesacker, Hummels, Lahm (84' Gundogan), Khedira, Özil, Schurrle, Kroos, Muller (71' Reus), Gomez (76' Cacau).

Belgie: Mignolet, Ciman, Kompany, Lombaerts, Vertonghen, Simons, Fellaini, Witsel, Hazard, Dembele (64' Mertens), Ogunjimi (46' Lukaku).

Meer voetbalnieuws