Vierde Hams Boekenweekend komt er aan

Print
Hamme - Het vierde Hamse Boekenweekend kom er aan. Van 21 tot 23 oktober staan de Hamse schrijvers volop in de kijker al brengt het programma met ondermeer Sven Ornelis, Nico Mattan, Bart Moeyaert, Lien Willaert, Jan Verheyen, Mark Tijsmans en Yves Petry heel wat publiekstrekkers naar Hamme.
"Van een nijverheidsschool verwacht je niet onmiddellijk dat ze begaan is met taal", vindt Nancy Van Herzeele, directeur van het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) en voorzitter van het Boekenweekendcomité. "Als provinciale school met gemeentelijke roots draagt het PTI graag een steentje bij op cultureel en literair vlak. Taal en cultuur zijn de ziel van een gemeente en bieden een boeiende kijk in het hart van de mensen die leven tussen Durme en Schelde."

Daarom startte vier jaar geleden PTI een boekenweekend. "Het kleinschalig initiatief van toen is uitgegroeid tot een echt ?Boekenweekend?-evenement dat elk jaar wint aan interesse van schrijvers, uitgevers, medewerkers en publiek. Dat verplichtte ons om uit te kijken naar een ruimere locatie en nieuwe sponsors. Sindsdien is de organisatie niet enkel meer het werk van onze school, maar van een boekenweekendcomité. De inzet van die vele medewerkers én de financiële steun van de sponsors maken dit gratis cultureel evenement mogelijk." WO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio