Herinrichting Heirbaan op de lange baan

Print
Hamme - Al maanden vinden er geen onteigeningen plaats voor de heraanleg van de gewestweg N446 tussen Dendermonde en de brug van Waasmunster. De Wijkraad is die situatie beu en stuurt protestbrieven naar de beleidsverantwoorelijken.
"Het project voor nieuwe fietspaden langs de Heirbaan dateert al van 2004" zegt Kristien Van de Velde van de Zogse Wijkraad. "Het wijkcomité is toen opgericht om de inspraak te bekomen bij de plannen en realisatie. Daaruit groeide een erkende wijkraad. Zeven jaar later stellen we vast dat de realisatie muurvast zit."

Schepen van Openbare Werken Etienne Drieghe (CD&V) steunt de Wijkraad in hun protest. "Veertien daags sturen wij per brief aan om de onteigeningen met spoed verder te zetten. Zonder resultaat. Nog meer veertig procent van alle onteigeningen zijn in orde. Sinds februari zijn er zelf geen onteigeningscommissarissen meer gezien in Zogge. Dat is jammer want de plannen zijn klaar. Het geld om de werkzaamheden uit te voeren is er."

Oorzaak van al dat getreuzel zijn volgens Etienne Drieghe de nieuwe opdrachten die de onteigeningscommissarissen telkens opnieuw bij prioriteit moeten uitvoeren. "De onteigeningen voor de polders in Kieldrecht, nadien de gevangenis van Dendermonde en nu de verdere realisatie van het Sigmaplan kregen en krijgen steeds voorrang al zorgde ook de ziekte van een onteigeningscommissaris ook voor vertraging."

Niet alleen Wijkraad Zogge en het gemeentebestuur van Hamme voelen zich in de steek gelaten. "Ook de gemeentebesturen van Waasmunster en Dendermonde, aquafin wachten ongeduldig op de start aan de werkzaamheden. Tal van andere wegen en rioleringsprojecten zijn verbonden aan de herinrichting van de Heirbaan zoals Ekelbeke", merkt Etienne Drieghe op."

De Wijkraad hoopt dat er eerst geen slachtoffers moeten vallen omwille van de slechte toestand van de het fietspad en het wegdek op de Heirbaan.
Sommige stroken zijn levensgevaarlijk zoals aan het tapijtenbedrijf Verco.
"We zijn het na zeven jaar wachten echt beu. We kunnen niet anders meer dan reageren", vindt Kristien Van de Velde. Het bestuur kreeg van de Wijkraad de zegen voor een protestschrijven te richten aan alle verantwoordelijke instanties.

WO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio