"Een reus wordt niet gemaakt, hij wordt geboren"

Print
Borgerhout - De allereerste ideeënavond van 'Bouw je eigen reus', vorige donderdag in 't Werkhuys, kende een goede opkomst. Een Vijftigtal mensen waren komen opdagen met een plan, het ene concreter dan het andere, om een reus te bouwen waarmee ze volgend jaar uit kunnen gaan in de grote reuzenstoet van 2012.
Zoals intussen genoeglijk bekend viert de traditionele Borgerhoutse ommegang volgend jaar zijn driehonderdste verjaardag, een reden voor het district om er een groot feest van te maken. Ook inwoners zelf gaan daarbij mee het verhaal van de stoet schrijven, met een zelfgebouwde reus.

De "ereburgers", zoals ze door de organisatoren werden genoemd, kregen alvast een pluim voor hun inzet. "Niet alleen willen we mooie reuzen," zo sprak districtssecretaris Stefan Niewinckel de gegadigden toe, "maar we willen reuzen die een verhaal vertellen over wie jullie zijn in het Borgerhout van vandaag." Het maken van een reus is een lang rijpingsproces. "Een reus wordt niet gemaakt," zo benadrukte coördinator Wietse Vermeulen, "maar geboren."

Het districtsbestuur wil tot 150 euro steun leveren aan elk project, en schakelt professionele hulp in. Werkwinkels rond papier-maché of epoxy, muziek, circus en grime zijn een greep uit het begeleidende programma. De maximale hoogte van een reus is vier en een halve meter. Om nog meer mensen warm te maken staan nog drie ideeënavonden op de agenda, meer bepaald op 3 november, 1 december en 12 januari. info: www.reuzenjaar.be

JONAS GOOSSENAERTS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio