Sluitingsprijs 2011 zet volksfeesttraditie verder

Sluitingsprijs 2011 zet volksfeesttraditie verder

Sluitingsprijs 2011 zet volksfeesttraditie verder

Print
Kapellen - Voor de zoveelste keer waren de weergoden de Sluitingsprijs goed gezind. Was er geen zon, de regendruppels bleven uit. Daardoor waren de renners nog niet over de streep, of het publiek palmde de ganse rechte lijn naar en voorbij de aankomststreep in.
Weer waren ze present van heinde en ver uit Vlaanderen. Nog steeds gaat er van de Sluitingsprijs een onweerstaanbare lokroep uit naar wielerminnend Vlaanderen. Een half uur na de aankomst, stond renner Frédéric Robert nog steeds met zijn bloementuil als kersvers kampioen van Antwerpen tussen aanklampende supporters. Ondertussen kan er in café Het Hollands Hof, dat aan de streep ligt, geen kat meer bij en hoe de pintjes ter bestemming geraken is een raadsel.

Een nuchtere ziel weet echter ook dat het voorbije jaar een tweetal café’s en een restaurant in de aankomststraat hun deuren gesloten hebben. Het gezegde dat de horeca in de Ertbrandtstraat zijn jaar goed maakt met de Sluitingsprijs is dus waarschijnlijk inderdaad toch wat overdreven.

De massa liet het duidelijk niet aan zijn hart komen. Ze waren eens te meer met z’n allen op post.

Roland Haentjens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio