Janssen geeft ook na emotionele getuigenis van ouders Shana geen krimp

Janssen geeft ook na emotionele getuigenis van ouders Shana geen krimp

Janssen geeft ook na emotionele getuigenis van ouders Shana geen krimp

Print
Net als gisteren bij de getuigenissen van de ouders van Annick Van Uytsel, richtten de ouders van geëmotioneerde ouders van Shana Appeltans zich dindagnamiddag tot de moordenaar van hun dochter. "Wat is de bedoeling geweest, zo twee jonge mensen die geen vlieg kwaad hebben gedaan, vermoorden. Dat woord zou ik vandaag uit zijn mond willen horen", verhief vader Johan zijn stem. Maar alweer kwam Ronald Janssen met hetzelfde antwoord aandraven: "Ik heb het niet gewild."

Moeder Peggy en haar man vertelden eerst wat voor een schitterende dochter ze hebben gehad. "Ze stond voor iedereen klaar, het moederke in huis", klonk het warm. De ouders gaven vervolgens toe dat ze sinds de gebeurtenissen in het bed van hun dochter slapen. "Mijn vrouw aan de kant van Shana, ik aan die van Kevin, mijn tweede zoon", aldus vader Appeltans.

Beide ouders kunnen nog steeds op veel steun rekenen in en rond Loksbergen (Halen), maar alle twee hebben ze het nog vaak erg moeilijk. "Iedere dag word ik herinnerd aan wat er gebeurd is. Als ik 's morgens opsta en ga werken en als ik 's avonds thuiskom: het huis van Janssen", treurde Johan.

Annick Van Uytsel

Toen de vader dieper inging op het feit dat de moordenaar van Kevin en Shana zijn buurman was, werd het de man te veel. "Ik kan nog altijd niet geloven dat hij tot zoiets in staat is. Vroeger was de relatie met hem goed. Na de breuk met zijn vriendin kwam hij thuis eten. Nadien verwaterde het wat maar we hadden nooit kletterende ruzie. ... Ik kan het niet aanvaarden dat ik nooit iets gehoord heb van Annick, dat dat meisje thuis naast verkra… vermoord is. De dag van de zoeking naar Annick zei Janssen tegen mij: "Wie doet nu zoiets met andermans kinderen'. Dat is me bijgebleven."

Tot slot stond voorzitter Jordens toe dat de vader Janssen de vraag stelde die op de lippen van alle familieleden ligt: Waarom?

"Ik weet het niet, het was gewoon het moment. Ik wil niet al die dingen beginnen af te haspelen… Dat heeft geen zin. Ik kon er niet meer tegen, ik ben doorgeslagen…", was het antwoord. Shana's jongste zus Kirsty barstte in tranen uit. Ondersteund door onder meer haar grootvader, moest ze de zaal verlaten.

Woensdag krijgen de slachtoffers en de jury een dag rust. Geen dag te vroeg.

Lees ook:
"Van een zus als Shana kan je alleen dromen"
Oom Shana: "Nu meer vragen dan voor proces"

Herbeleef de zitting:

FiVr

Nu in het nieuws