Lokeren

Voorlopig geen strafbare feiten bij cabrio-overlijden in Lokeren

Voorlopig geen strafbare feiten bij cabrio-overlijden in Lokeren

Voorlopig geen strafbare feiten bij cabrio-overlijden in Lokeren

Print
In het onderzoek naar het overlijden van een 61-jarige vrouw tussen het plooidak van een cabriolet in Lokeren, wordt voorlopig niemand verdacht van strafbare feiten. Dat zegt het parket van Dendermonde dinsdag.

Een maand geleden overleed een 61-jarige vrouw in Lokeren, nadat ze geklemd raakte op het ogenblik dat het plooidak sloot van een cabriolet BMW 6. De vrouw was het voertuig aan het wassen.

Geen technisch defect

Uit het medisch onderzoek blijkt dat de vrouw door verstikking en verdrukking om het leven kwam. "Het slachtoffer brak verschillende ribben toen het plooidak van ongeveer 70 kilogram zwaar naar beneden kwam, op haar terechtkwam en waarbij ze gekneld raakte", aldus Antoon Schotsaert van het parket van Dendermonde.

Uit onderzoek blijkt dat de eigenaar van de wagen de kap halfopen had gezet, zodat het slachtoffer het voertuig kon reinigen. Uit de bevindingen van de verkeersdeskundige, die de wagen technisch onderzocht, blijkt dat er geen technisch defect was. Het parket zegt dat bij elk soortgelijk model de plooikap, als ze in een tussenstand staat, na een interval van een aantal minuten automatisch naar beneden wordt geklapt. "De handleiding van het bewuste model wijst op dit gevaar. Bovendien reageert de kap niet op enige weerstand."

Geen kwaad opzet

Volgens het parket werden die bevindingen gestaafd tijdens een wedersamenstelling en wordt kwaad opzet uitgesloten. Er is voorlopig ook niemand verdacht van strafbare feiten. Het neerleggen van deskundigenverslagen en eventueel bijkomend onderzoek worden afgewacht om een definitieve beslissing te nemen, klinkt het.

Archiefbeeld