VB wil dat De Clerck procureur Rubens op non-actief  zet

VB wil dat De Clerck procureur Rubens op non-actief zet

VB wil dat De Clerck procureur Rubens op non-actief zet

Print
Het VB wil dat de Hasseltste procureur Marc Rubens (foto) "op non-actief wordt geplaatst". Bert Schoofs zal aan de minister van Justitie vragen om stappen daartoe te ondernemen.

Schoofs en zijn fractieleider Gerolf Annemans menen dat Rubens de klokkenluiders die via de VRT de graaicultuur bij de Hasseltse politie aan het licht brachten, "ten onrechte heeft geviseerd". De klokkenluiders werden vanmorgen vrijgesproken en daaruit besluit het VB dat procureur Rubens "zijn onderzoek partijdig en onprofessioneel heeft gevoerd".

Het VB is verder boos omdat Rubens "te pas en te onpaas zijn mening ventileert over dossiers in de media waarbij hij de belangen van het establishment lijkt te dienen". Tenslotte pikken Schoofs en Annemans het parkeergedrag van Rubens niet. De procureur zou overal maar parkeren en "zich boven de wet verheven" achten.

Schoofs wil dat justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) nagaat of Rubens op non-actief kan worden gezet. "Minstens tot een grondige evaluatie van zijn handel en wandel is gebeurd", is dat nodig volgens de partij.

Een biografie van procureur Rubens vindt U hier.

JDW

Foto Photo News

Nu in het nieuws