Aanslag met brandbom verstoort treinverkeer in Berlijn

Print
Na de aanslag met een brandbom maandag in de omgeving van Berlijn én de mislukte aanslag op het Centraal Station van de Duitse hoofdstad is het treinverkeer daar ernstig verstoord. Meer dan driehonderd treinen hebben vertraging opgelopen.

Enkele treinverbindingen zijn sinds de aanslag van maandagochtend compleet uitgevallen; andere hadden vertragingen van meer dan een uur. Getroffen waren voornamelijk treinen in Berlijn en de aangrenzende deelstaat Brandenburg, alsook het traject van Berlijn naar Hamburg. Door "een domino-effect" zijn ook internationale en regionale treinen richting het westen en het zuiden niet "stipt", zei een woordvoerder van het Duitse spoor.

Door de aanslag met de brandbom werden signaalkabels op een traject 30 kilometer ten westen van Berlijn vernield. Bovendien werd een brandbom 200 meter van het Centraal Station in Berlijn gevonden. De met benzine gevulde flessen werden onschadelijk gemaakt. Een extreemlinkse groepering eiste schriftelijk de verantwoordelijkheid op. Ze wilde met haar aanslagen protesteren tegen de inzet van Duitse soldaten in Afghanistan.

Nu in het nieuws