Volgende Photoshop herstelt perfect bewogen foto's

Print
Op de Adobe Max-conferentie zijn nieuwe snufjes van Photoshop voorgesteld. Een van de meest indrukwekkende is de mogelijkheid om bewogen foto's perfect te retoucheren. Een van de volgende versies van het populaire programma zal wellicht met deze technologie uitgerust zijn.

In feite gaat het niet om een retouche, maar om een echte waarheidsgetrouwe correctie. De bewogen foto wordt geanalyseerd zodat Photoshop precies weet waar de fout zit. Als je tijdens het fotograferen bijvoorbeeld je hand een beetje naar rechts en naar boven bewoog, herkent Photoshop deze beweging in het wazige beeld en kan het programma ook het kantelpunt bepalen. Photoshop keert die beweging dan gewoon om.

Niet voor dieptescherpte

De technologie zit nog in een demonstratiefase en het is nog niet bepaald wanneer ze geïntegreerd wordt in de nieuwe versies. Ze werkt ook bij onscherp gefotografeerde tekst. Maar niet voor wazige foto's waarbij de dieptescherpte verkeerd zit door een slecht werkende autofocus of door fout handmatig scherp stellen.

Nu in het nieuws