Oom Shana: "Nu meer vragen dan voor proces"

Oom Shana: Nu meer vragen dan voor proces

Oom Shana: "Nu meer vragen dan voor proces"

Print
Dat Shana Appeltans uit een warm nest kwam, zoals de Hasseltse speurder Creten vanochtend kwam vertellen in de Tongerse assisenzaal, werd vanmiddag nogmaals aangetoond door de vrienden en familie van het vermoorde meisje. Iedereen sprak vol lof over haar en Kevin Paulus. “Er waren concrete plannen voor trouwen en kinderen. Ze waren zo verliefd...”, klonk het.

“Shana was lief, vriendelijk, braaf en beleefd. En heel vrolijk”, kwam Shana’s tante Rita vertellen. “En Kevin, dat klikte van het eerste moment. Het was een heel toffe jongen. Ze waren altijd samen. Het is verschrikkelijk. Dat iemand uw kinderen zoiets kan aandoen...”

Zelfs Shana’s stoere oom David kreeg een krop in de keel toen hij over zijn nichtje en Kevin vertelde. “Zij waren altijd samen. Daar zouden nog veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen.”

Shana’s vrienden bevestigden die karaktereigenschappen. Allemaal waren ze dol op het 18-jarige meisje en haar vriend. “Kevin en Shana wilden altijd samen zijn. Ze wilden alles samen doen omdat ze elkaar doodgraag zagen”, aldus Julie, die naast het koppeltje ook Annick Van Uytsel als vriendin heeft gehad en met Ronald Janssen als begeleider op schoolreis ging naar Schotland.

Oom David richtte zich aan het einde van zijn verhoor nog tot Janssen. “Ik zou de waarheid willen weten. Niet wat toen de 23e werd verteld, maar de waarheid... Nu zitten we met meer vragen dan voor het proces.”

(Foto: Erika Claeskens and Liesje Strouven, beiden karaktergetuigen voor Kevin Paulus en Shana Appeltans. Naast hen loopt Johan Appeltans, de vader van Shana.)

FiVr

Nu in het nieuws