Politie pakt autodief op

Print
Antwerpen - Een man die maandagnacht een wagen probeerde te stelen in de Duinstraat in Antwerpen werd betrapt en even later opgepakt door de politie.

Om 02.50 uur hoorden twee getuigen in de Duinstraat een autoalarm afgaan. Ze zagen een onbekende man in een geparkeerde Mercedes zitten. Die was aan het dashboard aan het prutsen. Toen hij zich betrapt wist wandelde de man weg via de Perenstraat.

Inmiddels hadden de getuigen gezien dat van zowel de Mercedes als van een Renault een zijruit was stukgeslagen. Ze verwittigden de politie en gaven een goed signalement door van de verdachte. Die werd in Perenstraat opgepakt.

In de Mercedes werd een stuk baksteen teruggevonden waarmee de zijruit was stuk geklopt. In de wagen lag ook een gsm die niet aan de eigenaar van de wagen toebehoorde. Die bleek later door de verdachte te zijn achtergelaten.

De verdachte, een 36-jarige man uit Antwerpen, ontkende alle betrokkenheid bij de feiten. Voor het terugvinden van zijn gsm in de Mercedes kon hij geen verklaring geven. De verdachte werd vanmorgen voorgeleid op het gerechtshof.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio