Commissaris die fraude in Mechels korps aankaartte blijft geschorst

Commissaris die fraude in Mechels korps aankaartte blijft geschorst

Commissaris die fraude in Mechels korps aankaartte blijft geschorst

Print
Mechelen - De auditeur van de Raad van State heeft een negatief advies uitgesproken over de klacht van Mechels politiecommissaris Carl Geets tegen diens schorsing. Dat zegt de politievakbond NSPV dinsdag. De zaak moet volgens het NSPV wel nog ten gronde worden behandeld.

Geets was door Mechels burgemeester Bart Somers op vraag het van parket geschorst nadat hij het Comité P had aangesproken over mogelijke fraude van zijn korpschef Yves Bogaerts.

Geen hoogdringendheid

"De Raad van State heeft bekeken of de juiste procedures gevolgd zijn bij het schorsen van Geets en dat lijkt het geval. De Raad ziet dan ook geen hoogdringendheid meer en zal de zaak pas later ten gronde behandelen", zegt Gert Cockx, nationaal voorzitter van het Nationaal Syndicaat voor Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV).

Volgens Cockx dreigt het hele dossier op die manier op de lange baan te belanden. "Het is ook nog steeds niet duidelijk wat men Geets precies ten laste legt, want hij heeft zelfs nog geen verklaring moeten afleggen. Wij zijn dus ongerust, want het kan nog maanden duren voor het hele onderzoek is afgerond. Als hij tot dan geschorst blijft, is de menselijke schade natuurlijk niet te overzien", vervolgt Cockx.

Schending van beroepsgeheim

De 52-jarige Geets had aan het Comité P gemeld dat zijn korpschef Yves Bogaerts zijn beroepsgeheim zou geschonden hebben tegen Antwerps stafhouder Dirk Grootjans. Geets zou daarbij zelf zijn boekje te buiten zijn gegaan, maar volgens het parket kwam de schorsing er omwille van een "ruimer onderzoek".

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio