"Kevin en Shana: een koppeltje om jaloers op te zijn"

Kevin en Shana: een koppeltje om jaloers op te zijn

"Kevin en Shana: een koppeltje om jaloers op te zijn"

Print
Net als gisteren krijgen het hof en de jury op het proces-Janssen vandaag emotionele getuigenissen voorgeschoteld. Vrienden en familieleden leggen uit wat voor mensen Kevin en Shana waren, vaak met een krop in de keel en/of tranen in de ogen. De conclusie is steeds dezelfde: “Shana was heel warm en intelligent. Kevin was een jongen uit de duizend. Een koppeltje om jaloers op te zijn”.

Bij de start van de zitting vroeg de verdediging aan voorzitter Jordens om de arts te contacteren die Janssen consulteerde voor zijn rugpijn, waar de voorbije weken veel om te doen was. De voorzitter gaf speurder Nelly Creten van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Hasselt de opdracht om dokter Jef Steenackers op te roepen voor zijn getuigenis.

Liefde

Vervolgens lichtte Creten de resultaten van het moraliteitsonderzoek naar Kevin en Shana toe. “Hun liefde voor elkaar was eerlijk en oprecht. Ze genoten van het leven, van elkaar en van de tijd samen”, typeerde ze het koppeltje.

Noch Creten noch de eerste getuigen geloofden dat de familie Appeltans of Kevin Paulus Janssen pestte. “De familie Appeltans is een familie die sterk aan elkaar hangt. Ik viel helemaal uit de hemel toen ze dat zegden. Dat is absoluut niet de Kevin die ik ken”, zei vertelde eerste getuige Erika met tranen in de ogen.

Kevin en Shana gingen vaak samen babysitten, onder meer op haar kinderen.. “Zo’n babysitters heb ik tot nu toe niet meer gevonden. Als je op die leeftijd zo met kinderen overweg kan en uw op stap gaan opgeeft om op kinderen te passen, dan ben je in mijn ogen wel super. Dat wil zeggen dat je uit een warm nest komt”, aldus de getuige.

Nu in het nieuws