Tot twee jaar cel voor ijzerdiefstallen bij Opel Antwerpen

Print
De Antwerpse strafrechter heeft drie chauffeurs dinsdag celstraffen tot twee jaar opgelegd voor een reeks diefstallen van ijzeren rekken bij Opel Antwerpen. Moederbedrijf General Motors eiste een schadevergoeding van 2,6 miljoen euro, maar krijgt "slechts" 444.300 euro.

De ijzeren rekken waren speciaal ontworpen voor GM om onderdelen te vervoeren tussen de verschillende fabrieken. Een Nederlandse firma stond in voor de transporten, maar besteedde die ook uit, waardoor het voor GM moeilijk was om een overzicht te houden en de beklaagden ze makkelijk konden stelen.

Ze verkochten de rekken als oud ijzer bij schroothandelaren. De beklaagden ontvingen per rek gemiddeld 74 euro, terwijl ze nieuw 827 euro kosten. Ze werden vervolgd voor de diefstal van 1.902 rekken, maar volgens GM ging het om veel meer. Het bedrijf eiste een vergoeding voor alle rekken die niet meer in de voorraad zaten en wilde ook de aankoopprijs terug.

De rechtbank vond enkel de diefstal van 1.481 rekken bewezen en oordeelde dat de huidige waarde van de rekken 300 euro per stuk is, wat de totale schadevergoeding op 444.300 euro brengt. Stefaan M. (41) uit Kaprijke, die 180 rekken stal, kreeg twee jaar cel. Peter V.D. (44) uit Sint-Amands, die er 1.247 meegraaide, één jaar cel met uitstel en Yves L., die er 54 stal, tien maanden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio