Marokkaanse trouwfeesten verboden in parochiezaal

Marokkaanse trouwfeesten verboden in parochiezaal

Marokkaanse trouwfeesten verboden in parochiezaal

Print
Sint-Niklaas - De parochieraad van Belsele bant voortaan Marokkaanse trouwfeesten uit het parochiecentrum. Reden daarvoor is de overlast die een luidruchtige huwelijkskaravaan een week geleden veroorzaakte in het centrum van het dorp.

Tijdens een zonnige en rustige zaterdagmiddag op 1 oktober doorkruiste een huwelijkskaravaan het centrum van Belsele en grote delen van Sint-Niklaas. Twee Marokkaanse families omkaderden het jawoord van het kersverse paar met een luidruchtige optocht, die tot aan het parochiecentrum in het Hof van Belsele leidde.

Daar werden alle vrouwen uit het gezelschap afgezet voor een gescheiden feest, waarna de mannen gezamenlijk naar zaal Ons Huis in de Schoolstraat in Sint- Niklaas trokken. De gemotoriseerde optocht zette het hele centrum van Belsele op stelten.

“We kregen erg veel meldingen binnen van onaangepast rijgedrag en overlast die de huwelijkskaravaan veroorzaakte”, verduidelijkt commissaris Danny Piessens van de politie van Sint-Niklaas. “Onze mensen onderschepten de karavaan en stelden verscheidene processen-verbaal op.”

Confrontatie

Getuigen zagen nog voor de aankomst van de politie chauffeurs met een hoge snelheid en zij aan zij door de straten scheuren en op het dorpsplein kwam het zelfs tot een confrontatie met enkele terrasjesgangers.

Voor pastoor Jan Plasschaert van Belsele is de maat nu vol. In het parochiecentrum zelf bleef het rustig, maar door de overlast in de omgeving belooft hij maatregelen. “We gaan trouwfeesten vanuit die gemeenschap niet meer aanvaarden in ons parochiecentrum.”

De politie moest dezelfde nacht nog uitrukken naar zaal Ons Huis, waar de mannelijke kant van de families feestvierde. Agenten moesten er tussenbeide komen nadat vechtpartijen waren ontstaan.

BERT FOUBERT

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio