Kleurige zeiltjes tellen vanaf de Scheldekaaien

Kleurige zeiltjes tellen vanaf de Scheldekaaien

Kleurige zeiltjes tellen vanaf de Scheldekaaien

Print
Antwerpen - Zaterdag kunt u weer zeiljachten tellen op de Schelde, want dan loopt de 24ste editie van de Antwerp Race. Die zeilwedstrijd eindigt rond 14u voor het Zuiderterras.

Opnieuw staan 225 jachten klaar om zaterdag zo snel mogelijk van Breskens of Terneuzen naar Antwerpen te varen. De grotere en snellere jachten vertrekken uit Breskens, dat vlak aan de Noordzee ligt. De iets kleinere jachten starten voor het landinwaarts gelegen Terneuzen.

Door op beide vertrekplaatsen de snelste jachten laatst te laten vertrekken, blijft het deelnemersveld redelijk lange tijd vrij compact. Dat geeft een mooi spektakel op de Schelde en aan de finishlijn.

De kans dat ze daar het wedstrijdrecord zullen breken, is zeer miniem. Hoewel voorspellen op dit moment nog moeilijk is, lijkt een krachtige wind uitgesloten. Maar waaien zal het zeker doen.

Op zich is dat al geruststellend. Want van 24 edities is er maar eentje moeten worden afgelast: uitgerekend de dertiende. Toen was er veel mist en geen zucht wind. Zeilers moesten de hulpmotor gebruiken om de eindmeet te halen.

Niet meer dan 225

De wedstrijd, die zo al de grootste is van de Lage Landen, mag niet met meer dan 225 deelnemende jachten worden betwist. Want de beroepsvaart mag geen hinder ondervinden van hen. Wie na de wedstrijd het gewriemel voor de jachthaven Linkeroever of voor de nieuwe Kattendijksluis volgt, weet snel waarom niet meer jachten mogen deelnemen. Op die 225 jachten zitten samen zo’n 1200 opvarenden. Samen met de sympathisanten aan wal zorgen ze voor een fijn feestje in het Willemdok.

JOHAN VAN BAELEN


Antwerp Race praktisch

  • Zaterdag 15 oktober 2011

  • Aankomst aan het Zuiderterras tussen 13.30u en 14.30u. De wind bepaalt hoe laat de jachten binnenlopen.

  • Na de race: ontvangstfeest aan Willemdok

www.antwerprace.be

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio