Al meer dan half miljoen bezoekers voor het MAS

Al meer dan half miljoen bezoekers voor het MAS

Al meer dan half miljoen bezoekers voor het MAS

Print
Antwerpen - Het Museum aan de Stroom (MAS) heeft al meer dan 500.000 bezoekers ontvangen. Het merendeel bezoekt ook de tentoonstellingen.

“Volgens onze eigen steekproeven “Volgens onze eigen steekproeven koopt minstens 65 procent van de mensen die het MAS bezoeken ook een ticket voor de tentoonstellingen. En dat is een mooie”, zegt de conservator van het Antwerpse museum, Carl Depauw. Het MAS heeft namelijk ook een panoramadak dat gratis kan bezocht worden.

Icoon

De hoge waardering van het Amerkaanse tijdschrift Travel and Leisure wordt in het MAS uiteraard in dank aanvaard. “Het MAS moest een icoon en een baken in de stad worden. En natuurlijk moest het toparchitectuur zijn. Dat is ons gelukt en dat wordt blijkbaar ook in het buitenland opgepikt”, zegt Carl Depauw.

Wat opvalt, is dat steeds meer binnen- en buitenlandse musea een beroep doen op de expertise van het MAS.

“We worden vaak gevraagd om onze manier van werken toe te lichten. Vooral uit Nederland komen veel van dat soort vragen. We zijn blijkbaar een kenniscentrum aan het worden voor collega’s. Dat is niet alleen leuk, maar het bewijst ook dat we met het MAS de juiste keuzes hebben gemaakt”, aldus Carl Depauw.

PVDP

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio